ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσ/νίκη – Αστυνομικός: «Ο 16χρονος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς – Προσπάθησε δύο φορές να μας εμβολίσει»

Ο 34χρονος αστυνομικός συνελήφθη χθες και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

Θεσ/νίκη – Αστυνομικός: «Ο 16χρονος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς – Προσπάθησε δύο φορές να μας εμβολίσει»

Ο 34χρονος αστυνομικός που συνελήφθη μετά τα πυρά που άνοιξε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι 16χρονος Ρομά, δίνει τις δικές του εξηγήσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο νεαρός επιχείρησε δύο φορές να τους εμβολίσει.

Να υπενθυμιστεί πως ο ανήλικος οδηγός του φορτηγού πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου και εφοδιάστηκε με πετρέλαιο, ωστόσο, δεν κατέβαλλε το αντίτιμο και αποχώρησε. Ο υπάλληλος ενημέρωσε τις Αρχές και αμέσως μόλις ο 16χρονος εντοπίστηκε ξεκίνησε η καταδίωξη.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο 34χρονος αστυνομικός συνελήφθη χθες και πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Ο αστυνομικός φαίνεται να ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δύο φορές ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να εμβολίσει δύο από τις μοτοσυκλέτες συναδέλφων του, που κινούνταν η μία μπροστά από το καταδιωκόμενο όχημα και η δεύτερη μπροστά και αριστερά.

«…Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε να εμβολίσει τη μηχανή με τους συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν μπροστά και αριστερά του οχήματος.

Πυροβόλησα δύο φορές μία στον αέρα και μία προς την πλευρά που ήταν το όχημα και όλα αυτά την ώρα που ήμασταν εν κινήσει και το όχημα επιχειρούσε να εμβολίσει και πάλι την προπορευόμενη μηχανή με τους συναδέλφους…», υποστήριξε ο 34χρονος αστυφύλακας.

Ανακοίνωση για την αιματηρή καταδίωξη εξέδωσε χθες και η Ελληνική Αστυνομία.

Πώς προέκυψε η αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/12), όπου ο ανήλικος οδηγός του φορτηγού πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, και εφοδιάστηκε με πετρέλαιο. Δεν κατέβαλλε το αντίτιμο των 20 ευρώ και αποχώρησε.

Ο υπάλληλος του βενζινάδικου ενημέρωσε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Το όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι καλούσαν τον οδηγό να σταματήσει το όχημα. Παρόλα αυτά, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ο οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, παραβίαζε κόκκινα φανάρια, κινούμενος προς τα Διαβατά.

Όταν προσπάθησε να εμβολίσει τις δύο μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες επέβαιναν τέσσερις αστυνομικοί, ο 34χρονος αστυφύλακας που ήταν συνοδηγός σε τρίτη μοτοσυκλέτα πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και μία ακόμη προς το όχημα με τη σφαίρα να διαπερνά το πίσω τζάμι και να τραυματίζει στο κεφάλι τον 16χρονο οδηγό.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο και ο ανήλικος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.