ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη – 34χρονος μητροκτόνος: «Η μητέρα μου με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή»

«Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αλλά δεν τα κατάφερα - Περιπλανιόμουν για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο»

Θεσσαλονίκη – 34χρονος μητροκτόνος: «Η μητέρα μου με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή»

Ο 34χρονος μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη, που διέφευγε τη σύλληψη για 18 ημέρες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε ότι σκότωσε τη μητέρα του επειδή του το είχε ζητήσει εκείνη.

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου που ήταν νεκρός.

Δέχτηκα να το κάνω για να τη λυτρώσω. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αλλά δεν τα κατάφερα. Περιπλανιόμουν, όχι γιατί ήθελα να κρυφτώ, αλλά για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο» λέει ο 34χρονος.

«Έκανε πως μιλούσε στο τηλέφωνο» – Τι λέει ο άνθρωπος που τον κατάλαβε και κάλεσε την αστυνομία

Ο Δημήτρης Φύκατας ήταν ο άνθρωπος που έπεσε στην αντίληψή του πως ο 34χρονος δράστης βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία που διέμενε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Συνειδητοποίησε πως κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν είδε έναν άνδρα ρακένδυτο να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στο ασανσέρ και μαζί με έναν ακόμα ένοικο τον παγίδευαν για να καλέσουν την αστυνομία.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία για μία υποτιθέμενη επίσκεψη, όμως έπεσε σε αντιφάσεις.

«Ζητήσαμε να μας δείξει το θυροτηλέφωνο που ήταν επίσκεψη όπως είπε κι έπεφτε σε αντιφάσεις ότι μπήκε μέσα να κάνει την ανάγκη του, ρωτούσα συνεχώς πράγματα, δεν γίνεται να είσαι άστεγος με κινητό αφής» περιγράφει ο κ. Φύκατας.

Μόλις έφτασε η αστυνομία, ο καθ΄ ομολογίαν μητροκτόνος παραδέχτηκε στις Αρχές την ταυτότητά του αλλά και τον φόνο της ίδιας του της μητέρας.

«Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, διότι η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή. Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε ότι δεν αντέχω πλέον λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών» λέει ο δικηγόρος του, Νικόλαος Πετρίδης.

«Ήταν αγαπημένοι μάνα και γιος»

Ο δικηγόρος του 34χρονου μητροκτόνου υποστηρίζει ότι μάνα και γιος ήταν αγαπημένοι και ότι όντως ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα που ζήτησε στον γιο της να τη λυτρώσει.

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στην ποινική του μεταχείριση εάν υπήρχε απόδειξη ότι η γυναίκα είχε ζητήσει από τον γιο της να τη λυτρώσει, ο κ. Πετρίδης εξηγεί ότι το αδίκημα θα μετατρεπόταν από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Μετέφερε τη νεκρή μητέρα του 67 χιλιόμετρα μακριά

Στις 4 Απριλίου η αστυνομία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην Χαλκηδόνα. Ο 34χρονος είχε σκοτώσει τη μητέρα του και μετέφερε το άψυχο σώμα της 67 χιλιόμετρα μακριά από τον Κορινό Πιερίας όπου έγινε το φονικό, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Η μητέρα του βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, όσο εκείνος παρέμενε εξαφανισμένος.

«Δεν το έκανε για να κρυφτεί, επέστρεψε και άφησε το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι μέσα και ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους, επιχείρησε και να αυτοκτονήσει. Ο λόγος που μετακινήθηκε ήταν για να παραδώσει το άψυχο σώμα της μητέρας του στις Αρχές» λέει ο δικηγόρος του 34χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.