Θεσσαλονίκη: 61χρονη «πιάστηκε» στα «δίχτυα» διεθνούς κυκλώματος απατεώνων – Της «ξάφρισαν» το λογαριασμό

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο

Θεσσαλονίκη: 61χρονη «πιάστηκε» στα «δίχτυα» διεθνούς κυκλώματος απατεώνων – Της «ξάφρισαν» το λογαριασμό

Η Ελληνική Αστυνομία, εξιχνίασε υπόθεση απάτης με θύμα μια γυναίκα 61 ετών από τη Θεσσαλονίκη, που έπεσε στα «δίχτυα» διεθνούς εγκληματικής ομάδας.

Τα μέλη της ομάδας, εμφανίζονταν σε ανυποψίαστους πολίτες ως δήθεν τεχνικοί υπάλληλοι διεθνούς εταιρείας λογισμού και με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών για την προστασία των τραπεζικών τους λογαριασμών από κακόβουλο λογισμικό, αποκτούσαν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα ή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους, μέσω εγκατάστασης εφαρμογών απομακρυσμένου ελέγχου.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο, που φαίνεται να εμπλέκονται σε ανάλογες περιπτώσεις απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην περίπτωση της 61χρονης Ελληνίδας, όπως ανακοινώθηκε, το κύκλωμα φέρεται να «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμούς, αποσπώντας απ’ αυτόν το ποσό των 76.500 ευρώ, χρήματα τα οποία τμηματικά και μέσω λογαριασμών άλλων θυμάτων, κατέληξαν με διαδοχικές αποστολές εμβασμάτων, σε παραλήπτες στην Ελλάδα, την Αλβανία, το Κόσοβο, ακόμη και την Κολομβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση ερευνήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη και η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης πρόσβασης σε πληροφορικό σύστημα-δεδομένα, κατ’ εξακολούθηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.