Θεσσαλονίκη: Μειώθηκαν οι ποινές φυλάκισης των τεσσάρων οπαδών που άφησαν ανάπηρο αστυνομικό

Έγινε αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς

Θεσσαλονίκη: Μειώθηκαν οι ποινές φυλάκισης των τεσσάρων οπαδών που άφησαν ανάπηρο αστυνομικό

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε χθες, ποινές φυλάκισης σε βάρος τεσσάρων νεαρών, που συμμετείχαν σε αιματηρό οπαδικό επεισόδιο το 2015 στις Σέρρες, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι ένας αστυνομικός.

Οι τέσσερις οπαδοί είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών, με τις ποινές τους να μειώνονται σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών στον καθέναν, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Όλοι κρίθηκαν πάντως ένοχοι από το Εφετείο, το οποίο εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό τούς έκρινε ενόχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο παθόντες, ο αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ένας φίλος του, που τραυματίστηκε επίσης σοβαρά, περνούσαν έξω από σύνδεσμο οπαδών στη διάρκεια νυχτερινής τους βόλτας για διασκέδαση.

Φτάνοντας στο σημείο φώναξαν κάποια συνθήματα υπέρ άλλης ομάδας, χτυπώντας παράλληλα την πόρτα του συνδέσμου.

Στο άκουσμα των συνθημάτων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι (28 έως 32 ετών σήμερα) που βρίσκονταν μέσα στον σύνδεσμο πετάχτηκαν έξω, τους ακολούθησαν και τούς ξυλοκόπησαν άγρια με ξύλινα στειλιάρια, γροθιές και κλοτσιές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους στον δρόμο.

Καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, ο 40χρονος πρώην αστυνομικός δεν ήταν σε θέση να εξεταστεί από το δικαστήριο λόγω της σχεδόν ολικής αναπηρίας που υπέστη από τα βαρύτατα χτυπήματα.

Από την πλευρά του, ο φίλος του ανέφερε πως εκείνο το βράδυ είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ήταν σε εύθυμη κατάσταση, όχι όμως μεθυσμένοι.

«Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ηταν τόσο δυνατή η ξυλιά, που άρχισα να ζαλίζομαι. Κάθισα στον δρόμο. Σήκωσα τα χέρια μου για να καλύψω το κεφάλι μου και δέχθηκε νέα χτυπήματα», σημείωσε, ενώ περιέγραψε τα κατάγματα που υπέστη.

«Εκανα να δουλέψω δύο χρόνια και η όρασή μου υπέστη βλάβες».

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, ενώ ανέφεραν ότι δεν επεδίωξαν αυτό το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η σφοδρότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια που όχι μόνο επεδίωξαν τη βαριά σωματική βλάβη των θυμάτων, αλλά ενδεχομένως και την απώλεια της ζωής τους», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά βίας, και δη οπαδικής βίας, με καταστροφικά αποτελέσματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.