ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ (βίντεο, φωτό)

Το κέντρο της πόλης «πνίγηκε» στα δακρυγόνα

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ (βίντεο, φωτό)

Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ ατόμων που παρακολουθούσαν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημίου και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Πάνω από 400 άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα μπροστά στην Καμάρα.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το ΑΠΘ και μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, για αρκετή ώρα θύμιζε  πεδίο μάχης.

Η αστυνομία έβγαλε την «Αύρα», ενώ τα άτομα που είχαν στήσει οδοφράγματα στην Καμάρα, έκαψαν κάδους και φώναζαν στους αστυνομικούς πως θα πεθάνουν.

Τα άτομα, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνέχισαν για αρκετή ώρα τον πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της Εγνατίας. Η «Αύρα» επιχείρησε αρκετές φορές να διαλύσει το πλήθος.

Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων. Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Το κομμάτι της οδού Εγνατία που είχε κλείσει, δόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.