ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

TKMS και Thales ανακοίνωσαν την σύσταση κοινοπραξίας για την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO του ΠΝ

Σε ποιο τομέα θα απασχοληθεί η κάθε εταιρεία

TKMS και Thales ανακοίνωσαν την σύσταση κοινοπραξίας για την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO του ΠΝ

Η Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) ανακοίνωσε σήμερα ότι «ενώνει τις δυνάμεις της» σε μια κοινοπραξία με την Thales για να προχωρήσουν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κάνοντας αναφορά για 4 σκάφη αν και ο Ν.Δένδιας έχει μιλήσει για λιγότερα.

Πάντως ήδη σκέψεις μιλούν για εξαίρεση αναβάθμισης της πρώτης φρεγάτας (ΥΔΡΑ) που με το απόθεμα ανταλλακτικών θα διατηρηθεί ως έχει.

«Τέσσερις φρεγάτες MEKO 200 βρίσκονται σε υπηρεσία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής του στόλου, το Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να αναθέσει έναν ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού (mid-life upgrade). Για το πρόγραμμα αυτό προσεγγίστηκαν οι αρχικοί κατασκευαστές, η Thyssenkrupp Marine Systems και η Thales», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Thales και η Thyssenkrupp Marine Systems ένωσαν τώρα τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν μια κοινοπραξία για το προγραμματισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Η συμφωνία κοινοπραξίας υπεγράφη και από τους δύο εταίρους στις 12 Δεκεμβρίου 2023», προστίθεται.

«Ως μέρος της κοινοπραξίας, η Thyssenkrupp Marine Systems θα είναι υπεύθυνη για τον εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας του πλοίου και τα συστήματα επικοινωνίας. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να ανατεθεί υπεργολαβία στην Hagenuk Marinekommunikation, θυγατρική της ATLAS ELEKTRONIK. Η Thales με τη σειρά της θα παρέχει το σύστημα μάχης TACTICOS, για τις φρεγάτες MEKO 200 και θα αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου».

«Η Thyssenkrupp Marine Systems θα αναθέσει με υπεργολαβία τις τροποποιήσεις της πλατφόρμας του πλοίου σε ένα τοπικό ελληνικό ναυπηγείο. Η κοινοπραξία θα έχει αποκλειστική επαφή με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Αναμένεται ότι η παραγγελία θα παραληφθεί μέσα στο 2024», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αναμονή εξελίξεων δηλαδή για ένα πρόγραμμα που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.