ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ίδρυμα ΣΝ δώρισε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Παρακολουθούμε με προβληματισμό τις εξελίξεις»

«Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την ενδεχόμενη κακοποιητική συμπεριφορά, οποιασδήποτε μορφής, σε βάρος παιδιών»

Το Ίδρυμα ΣΝ δώρισε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Παρακολουθούμε με προβληματισμό τις εξελίξεις»

Δωρεές συνολικού ύψους 2,425 εκατομμυρίων ευρώ έκανε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Ειδικότερα, το ΙΣΝ με δήλωσή του, απάντησε για τις δύο δωρεές που έκανε στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», το 2008 και το 2012, οι οποίες αφορούσαν σε κεντρικό κτίριο της δομής στον Κολωνό.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

«Παρακολουθώντας τις πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Κιβωτός του Κόσμου”, όλοι μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη αλλά και την έντονη ανησυχία μας πρωτίστως για την ενδεχόμενη κακοποιητική συμπεριφορά, οποιασδήποτε μορφής, σε βάρος παιδιών, καθώς και για την αμαύρωση της έννοιας της φιλανθρωπίας από μεμονωμένα άτομα.

Το ΙΣΝ, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, αξιολογεί και εγκρίνει δωρεές με γνώμονα τον αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά και τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, εξετάζοντας ενδελεχώς τον τρόπο λειτουργίας κάθε αιτούντος οργανισμού, αλλά και τη δυνατότητά του να υποστηρίξει το έργο που υπόσχεται.

Υπό αυτό το πρίσμα αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν δύο δωρεές συνόλου 2,425 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”.

Η πρώτη δωρεά το 2008, ύψους 425.000 ευρώ, για την αγορά ενός επιπλέον ορόφου σε κτήριο που ανήκε στον Οργανισμό και η δεύτερη το 2012, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό ενός κτηρίου που θα λειτουργούσε ως χώρος φιλοξενίας αστέγων, κακοποιημένων γυναικών, παιδιών και βρεφών, καθώς και ως πολυχώρος παροχής κοινωνικών, ψυχολογικών και επαγγελματικών υπηρεσιών σε μόνες μητέρες και οικογένειες στην Ελλάδα με χαμηλό εισόδημα και μεταναστευτικό παρελθόν.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του συγκεκριμένου Οργανισμού ελέγξαμε όλα τα οικονομικά αλλά και εργασιακά στοιχεία και δεν προέκυψε κάτι μεμπτό ή ασυνήθιστο. Επίσης διασφαλίσαμε, όπως πράττουμε πάντα με όλους μας τους δωρεοδόχους, πως όλα τα χρηματικά ποσά δόθηκαν με πλήρη διαφάνεια καλύπτοντας ακριβείς και εγκεκριμένες δαπάνες για συγκεκριμένους λόγους με τα αντίστοιχα παραστατικά.

Θεωρήσαμε τότε τη συνεισφορά μας απαραίτητη, όπως και πλήθος άλλοι Οργανισμοί και φορείς που στήριξαν την “Κιβωτό του Κόσμου”, προκειμένου να βοηθήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση: τη μέριμνα και την προστασία της μητέρας και του παιδιού.

Με εγκράτεια αλλά και μεγάλο προβληματισμό θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, πιστεύοντας πως η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει κάθε, πιθανή, αξιόποινη πράξη. Ευχόμαστε πως οι δομές του Οργανισμού θα συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλέξανδρος Καμπούρογλου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.