ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Το Ισραήλ δεν θέλησε να χαλάσει τις σχέσεις με την Ρωσία: Αρνητικό στην αποστολή όπλων στο Κίεβο

Είχε γίνει η προειδοποίηση από τον Ν.Μεντβέντεφ

Το Ισραήλ δεν θέλησε να χαλάσει τις σχέσεις με την Ρωσία: Αρνητικό στην αποστολή όπλων στο Κίεβο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία, δύο ημέρες μετά από μια προειδοποίηση της Μόσχας κατά της παράδοσης ισραηλινού εξοπλισμού στο Κίεβο.

«Η πολιτική μας για την Ουκρανία δεν θα αλλάξειΘα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Δύση και να στεκόμαστε στο πλευρό της, δεν θα παράσχουμε συστήματα εξοπλισμών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γκαντς στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Ισραήλ να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Το Ισραήλ έχει μία πολιτική υποστήριξης στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας και της παράδοσης κρίσιμης σημασίας αμυντικού εξοπλισμού. Προβλέπω να εξετάσω και να εγκρίνω ένα σύνολο συμπληρωματικής βοήθειας όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η αντίδραση της Μόσχας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε προχθές, Δευτέρα, το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», εκτίμησε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram. Απαντώντας σε ερώτηση του AFP για τις δηλώσεις αυτές, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.