
Το Ισραήλ έπληξε την «βιομηχανική καρδιά του υπουργείο Άμυνας του Ιράν» όπως την χαρακτήρισε και πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την Τεχεράνη να απαντά με πυραυλικές επιθέσεις που οδήγησαν στον τραυματισμό πέντε ανθρώπων στο νότιο Ισραήλ και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.
Ειδικότερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε δεκάδες στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στον Οργανισμό Αμυντικής Καινοτομίας και Έρευνας (SPND), ο οποίος, όπως ανέφερε, εμπλέκεται στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του Ιράν.
IDF: The IDF completed a series of strikes in the heart of Tehran: dozens of targets were struck, including military missile production sites and the SPND headquarters for research and development of Iran’s nuclear weapons project
Overnight (Thursday), more than 60 IAF fighter… pic.twitter.com/ZMuxoLmQDX
— Omadi (@iamtenseven) June 20, 2025
Πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιθέσεις, καταφέροντας δεκάδες πλήγματα, σύμφωνα με τον στρατό.
Οι IDF αναφέρουν πως οι στόχοι περιλάμβαναν «πολλά βιομηχανικά εργοστάσια παραγωγής πυραύλων» στην Τεχεράνη, τα οποία είχαν χρησιμεύσει ως «η βιομηχανική καρδιά του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν».
«Μεταξύ των στόχων ήταν στρατιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις που παράγουν εξαρτήματα πυραύλων και εγκαταστάσεις για την παραγωγή πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη χύτευση κινητήρων πυραύλων», αναφέρει ο IDF.
Οι επιθέσεις χτύπησαν επίσης τα «γραφεία του πυρηνικού προγράμματος SPND», σύμφωνα με τον στρατό, μια τοποθεσία που είχε ήδη στοχοθετηθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
«Το SPND λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και οπλικών συστημάτων για τις στρατιωτικές δυνατότητες του ιρανικού καθεστώτος. Ιδρύθηκε το 2011 από τον Μοχσέν Φαχριζαντέχ , τον ιδρυτή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος όπλων», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.
Μια ακόμη τοποθεσία που δέχθηκε επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός «συστατικού απαραίτητου για το πυρηνικό πρόγραμμα όπλων του καθεστώτος», προσθέτει ο IDF.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.