ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το Ισραήλ ξεκινά τις επιχειρήσεις στην Ράφα – Βαρύς βομβαρδισμός: «Έληξαν οι διαπραγματεύσεις στο Κάϊρο»

Παρά και τις αμερικανικές προειδοποιήσεις

Το Ισραήλ ξεκινά τις επιχειρήσεις στην Ράφα – Βαρύς βομβαρδισμός: «Έληξαν οι διαπραγματεύσεις στο Κάϊρο»

Το Ισραήλ παρουσίασε στους μεσολαβητές για την εκεχειρία στη Γάζα τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πρόταση της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και θεωρεί ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει λήξει, ανέφερε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επιστρέφει ήδη από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και το Ισραήλ θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters παρά και τις προειδοποιήσεις περί του αντιθέτου από τον Τ.Μπάιντεν.

Νωρίτερα αναχώρησε από το Κάιρο και η αντιπροσωπεία της Χαμάς, καθώς οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έφτασαν σε αδιέξοδο μετά τις ισραηλινές επιδρομές στη Ράφα.

Σε ανακοίνωσή της, η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη της συνοριακής διέλευσης είχαν στόχο να εμποδίσουν τις προσπάθειες των διπλωματών και να κλιμακώσουν τον πόλεμο, όπως μετέδωσε το al jazeera.

Επιβεβαίωσε, όμως, τη «δέσμευση και προσήλωση» της οργάνωσης στην τρέχουσα πρόταση εκεχειρίας.

Την ίδια ώρα, το αιγυπτιακό μέσο Al-Qahera News που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου αναφέρει ότι εκπρόσωποι της παλαιστινιακής Χαμάς και του Ισραήλ έφυγαν από το Κάιρο «έπειτα από διήμερες διαπραγματεύσεις» με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου και άλλων μεσολαβητριών χωρών, όπως του Κατάρ και των ΗΠΑ, «συνεχίζονται ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση στις απόψεις των δύο μερών», πρόσθεσε το Al-Qahera News, που επικαλείται έναν υψηλόβαθμο Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Το Ισραήλ θα «σταθεί μόνο του» αν χρειαστεί, λέει ο Νετανιάχου

Την ίδια ώρα, σε ένα προφανές μήνυμα προς τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επιλέξει να αναστείλει ορισμένες παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δημοσίευσε ένα βίντεο από μια ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος.

Στην ομιλία, ο Νετανιάχου είπε: «Καμία πίεση… δεν θα σταματήσει το Ισραήλ από το να αμυνθεί» και να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους. «Ογδόντα χρόνια πριν, στο Ολοκαύτωμα, ο εβραϊκός λαός ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος απέναντι σε εκείνους που επιδίωκαν την καταστροφή μας. Κανένα έθνος δεν ήρθε να μας βοηθήσει» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ορκίζομαι σήμερα εδώ από την Ιερουσαλήμ σε αυτή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, το Ισραήλ θα σταθεί μόνο του. Αλλά ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, επειδή αμέτρητοι αξιοπρεπείς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας» συνέχισε ο Νετανιάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.