ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο δήμος του Κιέβου δίνει ονομασίες με το όνομα του νεοναζιστικού «Τάγματος Αζόφ» σε δρόμους της πόλης!

Άλλαξαν ονομασία 95 δρόμοι και πλατείες που παρέπεμπαν σε Ρωσία και ΕΣΣΔ

Ο δήμος του Κιέβου δίνει ονομασίες με το όνομα του νεοναζιστικού «Τάγματος Αζόφ» σε δρόμους της πόλης!

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο έκανε γνωστό ότι 95 δρόμοι, σοκάκια και πλατείες, τα ονόματα των οποίων συνδέονταν με τη Ρωσία και τη Σοβιετική Ένωση, μετονομάστηκαν την Πέμπτη.

«Σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου μετονόμασε 95 δρόμους, σοκάκια και πλατείες, τα ονόματα των οποίων συνδέονταν με τη Ρωσία και το σοβιετικό παρελθόν», έγραψε ο Κλίτσκο στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ουκρανός δήμαρχος επισήμανε ότι τα νέα ονόματα «θα πρέπει να διαιωνίζουν τη μνήμη των καθοριστικών ιστορικών γεγονότων της Ουκρανίας, καθώς και των διάσημων προσωπικοτήτων και ηρώων που δόξασαν την Ουκρανία και αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της», μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλίτσκο, η οδός Marshal Malinovsky μετονομάστηκε σε οδό Ηρώων του Τάγματος Azov, η πλατεία Tulskaya σε πλατεία Ηρώων UPA (Ουκρανικός Επαναστατικός Στρατός), η οδός Piterskaya σε οδός Λονδίνου κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κλίτσκο διευκρίνισε ότι η διαδικασία μετονομασίας στην ουκρανική πρωτεύουσα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ήδη στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας, το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου θα συνεχίσει να εργάζεται για την «ολοκλήρωση της διαδικασίας απορωσικοποίησης».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.