ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Κουβέιτ αγοράζει τουρκικά UCAV Bayraktar TB-2: Ακόμα 370 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Άγκυρας

Ομιλίες για στρατηγική συνεργασία

Το Κουβέιτ αγοράζει τουρκικά UCAV Bayraktar TB-2: Ακόμα 370 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Άγκυρας

Η Τουρκία έχει ενισχύσει τις εξαγωγές drones της σε αραβικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό το Κουβέιτ υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 18 τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Bayraktar TB2», αξίας 370 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει κουβεϊτιανή εφημερίδα Al-Qabas, στην έκδοση της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αραβική χώρα και αντανακλά το ενδιαφέρον του Κουβέιτ να αναπτύξει τις στρατιωτικές του δυνατότητες και να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία.

Η γνωστοποίηση έγινε από τον Τούρκο πρέσβη στο Κουβέιτ, Τούμπε Σονμέζ που δήλωσε ότι το Κουβέιτ υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 18 τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, επιβεβαιώνοντας ότι τα αεροσκάφη θα είναι έτοιμα για παράδοση την ώρα που θα καθορίσει το Κουβέιτ.

Ο Σονμέζ εξήρε, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 101ης επετείου από την τουρκική νίκη, το επίπεδο στρατιωτικής και ασφάλειας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν τις αμυντικές τους ικανότητες.

Η Τούρκος πρέσβης επιβεβαίωσε ότι τα drone είναι «έτοιμα για παράδοση όποτε θέλει το Κουβέιτ», εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας της να «παρέχει στο Κουβέιτ όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό που ζητά». Όπως εξήγησε ο Σονμέζ, ο τουρκικός στρατός «έχει διανύσει πολύ δρόμο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, του σχεδιασμού, της εκπαίδευσης, των επενδύσεων στην τεχνολογία και του θεσμικού εκσυγχρονισμού, μέχρι που σήμερα έχει γίνει ένας από τους καλύτερους και ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο».

Η στρατηγική σημασία της συμφωνίας

Η στρατηγική σημασία της συμφωνίας είναι ότι αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Κουβέιτ και της Τουρκίας να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ τους και συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Κουβέιτ και της ικανότητάς του να αντιμετωπίζει πιθανές απειλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συγκαταλέγονται στα προηγμένα στρατιωτικά συστήματα, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις και διαθέτουν υψηλές ικανότητες αναγνώρισης, επιτήρησης και επίθεσης. Αυτή η συμφωνία έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας να ενισχύσει τη θέση της ως περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης και να εξάγει στρατιωτική τεχνολογία σε άλλες χώρες, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.