ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει νέο ταμείο για την Ουκρανία 100 δισ. δολαρίων – Ουγγαρία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοια τρελή αποστολή»

«Μην μετατραπεί από αμυντικός σε επιθετικός σχηματισμός η Συμμαχία»

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει νέο ταμείο για την Ουκρανία 100 δισ. δολαρίων – Ουγγαρία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοια τρελή αποστολή»

Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο του ΝΑΤΟ να βοηθήσει μακροπρόθεσμα την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο “τρελή αποστολή”.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν τον Απρίλιο να σχεδιάσουν τη μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη που θα παράσχουν στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία, μέσω της συγκρότησης ενός ταμείου αξίας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, το ΝΑΤΟ θα αναλάβει ορισμένες συντονιστικές ενέργειες, τις οποίες μέχρι τώρα εκτελεί η “ομάδα Ραμστάιν”, ένας συνασπισμός χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του αντιτίθεται στο σχέδιο. “Η Ουγγαρία θα μείνει έξω από την τρελή αποστολή του ΝΑΤΟ παρά την πίεση”, είπε σε μια εκδήλωση που μεταδιδόταν ζωντανά μέσω του Facebook, στο Λονδίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς, απαντώντας στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, έγραψε στην πλατφόρμα X ότι η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει καμία πρόταση του ΝΑΤΟ που “μπορεί να φέρει τη συμμαχία πιο κοντά στον πόλεμο ή να τη μετατρέψει από αμυντικό σε επιθετικό συνασπισμό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.