ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τον νόμιζαν όμηρο της Χαμάς αλλά βρέθηκε θαμμένος με άλλο θύμα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου

Δραματική εξέλιξη για την οικογένεια του θύματος

Τον νόμιζαν όμηρο της Χαμάς αλλά βρέθηκε θαμμένος με άλλο θύμα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου

Το πτώμα Ισραηλινού, ο οποίος θεωρείτο ότι ήταν όμηρος της Χαμάς, βρέθηκε στο Ισραήλ. Ο Ελιακίμ Λίμπμαν σκοτώθηκε τελικά στο μέρος όπου γινόταν το φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου 2023, αφού πέρασε ώρες φροντίζοντας πολλούς τραυματίες του μακελειού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (03.05.2024), ο ισραηλινός στρατός και η οικογένεια του Ελιακίμ Λίμπμαν ανακοίνωσαν ότι ο νεαρός Ισραηλινός που οι αρχές θεωρούσαν όταν ήταν όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εντοπίστηκε θαμμένος στο Ισραήλ, με άλλο θύμα της σφαγής του περασμένου Οκτωβρίου.

Μέλος της ομάδας ασφαλείας του μουσικού φεστιβάλ Nova, όπου τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν έφοδο κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στο νότιο Ισραήλ, ο 24χρονος Λίμπμαν «δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου» και «το πτώμα του βρέθηκε σε ισραηλινό έδαφος», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Οι αρχές εκτιμούσαν ότι ο Λίμπμμαν ήταν ανάμεσα στους σχεδόν 250 ανθρώπους που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας όπου, σύμφωνα με το Ισραήλ 128 μεταξύ αυτών συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί, εκ των οποίων 35 πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει πού, πότε και πώς βρέθηκε το πτώμα του. Δήλωσε απλά ότι το πτώμα ταυτοποιήθηκε «χάρη σε ενδείξεις που βρέθηκαν επί του πεδίου και έπειτα από μια περίπλοκη έρευνα που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία του Ισραήλ, καθώς και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα βρέθηκε, ενώ ήταν θαμμένο μαζί με αυτό ενός άλλου θύματος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Nova.

«Έπειτα από 200 και πλέον ημέρες και νύχτες ερευνών, ανησυχιών, προσευχών και δακρύων, μάθαμε με μεγάλη λύπη ότι ο πολυαγαπημένος μας γιος δεν είναι μεταξύ των ζωντανών», ανακοίνωσε η οικογένειά του. «Σκοτώθηκε στο μέρος όπου γινόταν το φεστιβάλ αφού πέρασε ώρες φροντίζοντας πολλούς τραυματίες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπεριλαμβανομένου του Λίμπμαν, 365 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον τόπο διοργάνωσης του φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.