ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουλάχιστον 22 νεκροί από αεροπορική επιδρομή του στρατού έξω από το Χαρτούμ

Συνεχίζονται οι μάχες στο Σουδάν

Τουλάχιστον 22 νεκροί από αεροπορική επιδρομή του στρατού έξω από το Χαρτούμ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του στρατού του Σουδάν στην πόλη Ομντουρμάν το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα υγείας της χώρας.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από την επίθεση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της πολιτείας του Χαρτούμ.

Η αεροπορική επιδρομή ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες από τότε που άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και μιας ισχυρής παραστρατιωτικής ομάδας, των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), στο Σουδάν στα μέσα Μαΐου.

Τον περασμένο μήνα, μια αεροπορική επιδρομή σκότωσε τουλάχιστον 17 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά στο Χαρτούμ. Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης κατηγόρησαν τον στρατό ότι έπληξε κατοικημένες περιοχές στο Ομντουρμάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις τελευταίες ημέρες, οι μάχες έχουν επικεντρωθεί στο Ομντουρμάν, καθώς το δυτικό τμήμα της πόλης αποτελεί βασική οδό ανεφοδιασμού για τις RSF προκειμένου να φέρνουν ενισχύσεις από το Νταρφούρ, τη βάση ισχύος τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.