ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκική επίδειξη ισχύος μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου: Πλεύση του «Anadolu» μαζί με το αμερικανικό «Gerald Ford»

Ξεκίνησε τις επιδείξεις σημαίας

Τουρκική επίδειξη ισχύος μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου: Πλεύση του «Anadolu» μαζί με το αμερικανικό «Gerald Ford»

Η Τουρκία προχώρησε τις τελευταίες δύο ημέρες σε επίδειξη ισχύος ανατολικά της Καρπάθου και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρκ επεσήμανε σχετικά: Μεταξύ της Ομάδας Μάχης του αεροπλανοφόρου USS GERALD R. FORD και των TCG ANADOLU, TCG GÖKSU και TCG GEDİZ, διεξάγονται διμερείς εκπαιδεύσεις (Αεράμυνα, Μάχη και Φωτογραφική λήψη) στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 21-24 Αυγούστου.

Στην εν λόγω δραστηριότητα συμμετέχουν με εκπαιδευτικές πτήσεις και αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επιπλέον, το USS MOUNT WHİTNEY που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης μεταξύ 18-20 Αυγούστου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πλαίσιο νεοοθωμανισμού ο Ζεκί Ακτούρκ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Πύλα στην Κύπρο λέγοντας συγκεκριμένα: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου χωρίς συμβιβασμούς στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα της συμμαχίας, μέσω αμοιβαίου σεβασμού και διαλόγου και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για αυτό καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη επέμβαση και τη μονομερή στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην οδική κατασκευή Pile-Yiğitler, η οποία τελεί υπό την κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, στις 18 Αυγούστου. Μια κίνηση η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αμεροληψία της ειρηνευτικής δύναμης και τροφοδοτεί το αδιέξοδο. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, ως εγγυήτρια χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας, όπως και στο παρελθόν, στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.