ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τους νοτιοκορεατικούς πυραύλους Cheongung II προμηθεύεται η Σαουδική Αραβία

Συμβόλαιο ύψους 3,2 δισ.δολαρίων

Τους νοτιοκορεατικούς πυραύλους Cheongung II προμηθεύεται η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία ανέθεσε στην εταιρεία LIG Nex1, με έδρα τη Νότια Κορέα, μια νέα συμφωνία ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγωγή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Cheongung II, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε να αγοράσει 10 συστήματα Cheongung M-SAM II, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων και αεροσκαφών, δήλωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιήθηκαν στο περιθώριο του World Defense Show που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ριάντ.

Η LIG Nex1 παράγει το σύστημα KM-SAM Block II, ενώ η Hanwha Systems παρέχει το ραντάρ και η Hanwha Aerospace προμηθεύει τα οχήματα. Το Cheongung II μπορεί να αναχαιτίσει τόσο αεροσκάφη όσο και πυραύλους, ικανότητα που χρειάζεται η Σαουδική Αραβία, καθώς δέχεται τακτικά επιθέσεις από βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

Επίσης, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής «για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και της συνεργασίας αμυντικής τεχνολογίας μεταξύ των δύο χωρών μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, και την έρευνα και ανάπτυξη στην παραγωγή οπλικών συστημάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κορέα πούλησε το σύστημα αυτό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μια συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2022. Οι παραδόσεις στα ΗΑΕ δεν είχαν ξεκινήσει το 2023, καθώς η Hanwha Systems εξακολουθούσε να αναπτύσσει ένα πιο προηγμένο ραντάρ για το σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.