Χ.Ακάρ σε Ελλάδα: «Δεν θα αλλάξετε το ισοζύγιο ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη»

Χ.Ακάρ σε Ελλάδα: «Δεν θα αλλάξετε το ισοζύγιο ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη»

Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέφτηκε μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιούλερ ένα κέντρο επιχειρήσεων.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές δηλώσεις, σημειώνοντας πως η Τουρκία τάσσεται πάντα υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων στα προβλήματα και μέσω ενός ειρηνικού διαλόγου.

Υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, ο Ακάρ συνέχισε κατηγορώντας την Ελλάδα πως αγνοεί τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού.

«Αυτά τα νησιά δεν μπορούν να στρατικοποιηθούν, θα βρίσκονται σε μη στρατιωτική κατάσταση και συμφωνήσαμε σε αυτό. Είναι τώρα στρατικοποιημένα. Λένε, “υπάρχει απειλή”. Δεν υπάρχει απειλή. Δεν υπάρχει απειλή. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. Το ονομάζουμε διάλογο, διεθνείς συμφωνίες, δίκαιο, έθιμο.

Ωστόσο, αυτή η ειρηνική προσέγγισή μας απαντάται με προκλητικές δηλώσεις κάθε φορά» σημείωσε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα για εξοπλιστική κούρσα η οποία όμως, όπως σχολίασε, δεν θα έχει αποτέλεσμα.

«Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το ισοζύγιο ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Επομένως, περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να αγωνιστούν για ειρηνικές και πολιτικές λύσεις , όχι επιθετικές, και να συμβάλουν στις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και απηύθυνε πρόσκληση για ακόμη μία συνάντηση στην Ελλάδα.

«Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να υποστηρίξουν ειρηνικές λύσεις και έτσι να κάνουν τις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου θάλασσες ειρήνης και να συμβάλουν στην ευημερία όλων μας».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα πως αγνοεί τη συμφωνία να μην κάνουν ασκήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τις εθνικές ημέρες και αργίες των δύο πλευρών,.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο των δικών μας όσο και των Κυπρίων αδελφών μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Ό, τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα. Κανείς δεν θα διστάσει. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός» ανέφερε.

Παρά την προκλητική ρητορική κάλεσε την Ελλάδα για ακόμη μία φορά σε ειρηνικό διάλογο ενώ σχολίασε το Κυπριακό.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει λύση με τις δοκιμασμένες για 50 χρόνια μεθόδους. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου είναι μια κοινωνία που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δύο κυρίαρχα, ανεξάρτητα, ισότιμα κράτη. Όλοι πρέπει να το αφομοιώσουν αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.