DW: «Η Τουρκία κάνει προκλήσεις στην Κύπρο γιατί δεν φοβάται ΕΕ και ΗΠΑ»

DW: «Η Τουρκία κάνει προκλήσεις στην Κύπρο γιατί δεν φοβάται ΕΕ και ΗΠΑ»

Τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο σχολιάζει με δημοσίευμα της η DW.

«Η Τουρκία κάνει τις προκλήσεις στην Κύπρο, επειδή δεν φοβάται για κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ» αναφέρει στο δημοσίευμα.

«Η Άγκυρα πλέον στηρίζει μια σκληρή γραμμή δυο ξεχωριστών κρατών για την επίλυση του Κυπριακού. Στον τουρκικό τύπο παρουσιάζονται σχέδια που προβλέπουν ότι η Αμμόχωστος, τουριστικό θέρετρο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας στη συνέχεια τους ελιγμούς που επιχειρεί ο Ερντογάν με ΗΠΑ και Ε.Ε, αλλά και το πόσο επηρεάζεται η τουρκική οικονομία από τις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας.

«Η τουρκική διπλωματία θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα άλλα μέτωπα που δημιούργησε τα τελευταία έτη, στην Κύπρο έχει περιθώριο ελιγμών, χωρίς να απειλείται μέχρι στιγμής με κυρώσεις από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ισορροπίες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική με τις εξελίξεις στην Τυνησία, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν, είναι αυτές που θα καθορίσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά οι κάκιστες μέχρι στιγμής σχέσεις Μπάιντεν και Ερντογάν επιδρούν κατά προέκταση αρνητικά στην οικονομία της Τουρκίας» γράφει η DW.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.