ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χ.Ακάρ συνεχίζει τα «δικά» του: «Δεν επιβιώνει σχέδιο για Κύπρο χωρίς Τουρκία και Τουρκοκυπρίους»

Χ.Ακάρ συνεχίζει τα «δικά» του: «Δεν επιβιώνει σχέδιο για Κύπρο χωρίς Τουρκία και Τουρκοκυπρίους»

Σε ομιλία που έκανε ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ σε στελέχη του στρατού, για μια ακόμη φορά έκανε το άσπρο μαύρο…

Ακούσαμε μεταξύ άλλων να λέει και τα εξής:

“Σήμερα που γιορτάζουμε την επέτειο κατάκτησης της Κύπρου, την ίδρυση της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης και των Δυνάμεων Ασφαλείας Κύπρου, βιώνουμε ταυτόχρονα την χαρά, τιμή και περηφάνια να γιορτάζουμε την γιορτή κοινότητας.

Είναι γνωστό πως πριν από 47 χρόνια, μετά από πολλά χρόνια με πίκρες και βάσανα, πλέον ειπώθηκε ένα “Φτάνει πια” και έγινε μία ειρηνευτική επιχείρηση. Με αυτήν την ειρηνευτική επιχείρηση, όπως ανέφεραν και οι φίλοι μου και όπως έλεγε ο κ. Ετσεβίτ, σταμάτησαν και τερματίστηκαν οι πίκρες όχι μόνο των Τουρκοκυπρίων αλλά και των Ελληνοκυπρίων.

Το Κυπριακό για το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δηλαδή για εμάς, είναι το εθνικό θέμα των 84 εκ. ανθρώπων. Εμείς βρισκόμαστε.στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974.

Σε αυτά τα 50 χρόνια δοκιμάστηκαν διάφορες εργασίες, διάφορες συζητήσεις και διάφορες συναντήσεις σχετικά με την επίλυση και πλέον έγινε αντιληπτό πως με αυτές τις φόρμουλες δεν είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε δίκαιη και μόνιμη λύση στο νησί.

Όρος για μια μόνιμη λύση είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει αυτή τη στάση και να περάσει σε μια πιο ειρηνική και θετική στάση που θα είναι εστιασμένη στην επίλυση, ενώ είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αντιληφθεί πως με την προβοκατόρικη ρητορική δεν θα καταλήξει πουθενά. Πλέον έγινε αντιληπτό πως για την ειρήνη, την γαλήνη και την σταθερότητα στο νησί, ο όρος είναι η λύση των δύο ισοδύναμων και κυρίαρχων κρατών στο νησί.

Ιδιαίτερα από την ΕΕ και από τους υπόλοιπους διεθνείς παίκτες, προσδοκούμε να εγκαταλείψουν την στρατηγική τους τύφλωση. Η ΕΕ σε αυτά τα θέματα δεν αποτελεί πλευρά, αλλά πρέπει να αναλάβει έναν ρόλο διευκόλυνσης. Επίσης κάποια μέλη της ΕΕ πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται το Κυπριακό θέμα, στην κατεύθυνση των δικών τους δικαιωμάτων και συμφερόντων. Αυτό προσδοκούμε.

Στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα, ούτε τα δικά μας, ούτε των Τουρκοκυπρίων και δεν θα παραβλέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Για αυτό το λόγο όλοι πρέπει να βάλουν στο κεφάλι τους ότι οποιοδήποτε σχέδιο το οποίο δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους δεν έχει δυνατότητα επιβίωσης.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.