ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Τατάρ: «Τα UAV από το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου μπορούν επιτηρούν μέχρι και την Αίγυπτο»

Ε.Τατάρ: «Τα UAV από το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου μπορούν επιτηρούν μέχρι και την Αίγυπτο»

Το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο κυπριακό χωριό Λευκόνοικο είναι η περιοχή, που έχουν εγκατασταθεί όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα εξοπλισμένα UAV «για να μπορούν να διεξάγουν έλεγχο», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNNTürk.

Αναφερόμενος στο θέμα της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο, ο Τατάρ είπε ότι «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (İΗΑ) και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (SİHA) χρειάζονται 6 με 7 ώρες, από το σημείο που βρίσκονται στην Τουρκία, για να φθάσουν στο ‘νότο’(ελεύθερες περιοχές της Κύπρου).

Όμως τα İΗΑ και τα SİHA, που έχουν εγκατασταθεί στο Λευκόνοικο, θα μπορούν να απογειώνονται και να επιθεωρούν το τι γίνεται στην περιοχή, που εκτείνεται μέχρι την νότια Κύπρο ή την Αίγυπτο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η βάση του Λευκονοίκου χρησιμοποιείται για τη δική μας άμυνα».

Απαντώντας ερώτηση εάν υπάρχει ναυτική βάση στα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε ότι δεν υπάρχει ναυτική βάση αν και πρόσθεσε ότι μπορεί να εξεταστεί το θέμα.

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι με την εκλογή του έχουν αλλάξει την πολιτική τους, ο Τατάρ είπε:

«Έχουμε πει ότι θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μόνο στη βάση δύο κρατών, επειδή δεν υπάρχει έδαφος για επίτευξη συμφωνίας στη βάση της ομοσπονδίας στην Κύπρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείς να σχολιάσει εάν το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού ήταν δική του ιδέα, ο Τατάρ ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στήριξε τον χάρτη, που του έστειλε όταν ήταν «πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν με τη στήριξη της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.