ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κλίμα εσωτερικής διάλυσης: Εξέδωσε NAVTEX επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Μεγίστη

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κλίμα εσωτερικής διάλυσης: Εξέδωσε NAVTEX  επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Μεγίστη

Νέα NAVTEX με διάρκεια ενός μηνός προανήγγειλε η Τουρκία μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας για την ανατολική Μεσόγειο για υποτιθέμενες «επιστημονικές» έρευνες σε μια περιοχή όμως που φτάνει δίπλα από το Καστελόριζο.

Η τουρκική κίνηση έρχεται σε μια περίοδο όπου επικρατεί κλίμα εσωτερικής διάλυσης, απόρροια των κυβερνητικών χειρισμών, η οποία ξεκίνησε με τι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, συνεχίστηκε με το κλίμα πολίτικης αβεβαιότητας μετά τον ανασχηματισμό και αναμένεται να ενταθεί με το θέμα του αναγκαστικού εμβολιασμού στις ΕΔ.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε ναυτική αναγγελία για «επιστημονικές» έρευνες του ερευνητικού σκάφους Yunus από σήμερα έως και στις 30 Σεπτεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή που – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός – εκτείνεται «εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και εντός διεθνών υδάτων».

Ωστόσο όπως προκύπτει από τις συντεταγμένες, η περιοχή «επικάθεται» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Οι συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX και η περιοχή που δεσμεύεται:

Όπως είναι γνωστό οι επιστημονικές έρευνες επιτρέπονται στα διεθνή ύδατα αλλά η άδεια, μέσω της NAVTEX δίνεται από το αρμόδιο κράτος και εν προκειμένω από την Ελλάδα, καθώς μέρος της προδιαγεγραμμένης περιοχής ανήκει στο Καστελλόριζο, δηλαδή στην Ελλάδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο σίγουρα είναι πως η Τουρκία ετοιμάζεται για νέο γύρο επιθετικών ενεργειών στο Αιγαίο και όσο στο εσωτερικό της χώρας θα επικρατούν φυγόκεντρες δυνάμεις τόσο αυτές θα εντείνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.