ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Μαρόκο απέκτησε τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar

Το Μαρόκο απέκτησε τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar

To Μαρόκο προστέθηκε και αυτό στους πελάτες της τουρκικής κατασκευάστριας εταιρείας Baykar Defense, αποκτώντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar.

Σύμφωνα λοιπόν με μέσα ενημέρωσης της χώρας, το Μαρόκο παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα, στις 17 Σεπτεμβρίου, τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar, στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συνάψει με την τουρκική εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο και πλέον ενσωματώνει σταδιακά τα drones στις δυνάμεις της Αεροπορίας του.

Ακόμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμφωνία αυτή αφορά τέσσερις επίγειους σταθμούς διοίκησης και ελέγχου για τους χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ένα σύστημα προσομοίωσης για εκπαιδευτικούς λόγους και ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης και αποθήκευσης δεδομένων και πληροφοριών. Επίσης, αναμένεται να κατασκευαστεί και ένα κέντρο επιχειρησιακής λειτουργίας των drons TB2 Bayraktar σε αεροπορική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Μαρόκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ουκρανία εξέφρασε την επιθυμία της να αποκτήσει ακόμα 24 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzny να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά νέας παρτίδας την περίοδο 2021-2022, ενώ τέλος η Πολωνία αγόρασε τον περασμένο Μάιο 24 drones τύπου TB2 Bayraktar.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.