Εν εξάλλω ο Ερντογάν: «Δικαιολογία» για κάποιους το Διεθνές Δίκαιο – Σχεδιασμένος σε γραφεία ο Χάρτης της Σεβίλλης»

Εν εξάλλω ο Ερντογάν: «Δικαιολογία» για κάποιους το Διεθνές Δίκαιο – Σχεδιασμένος σε γραφεία ο Χάρτης της Σεβίλλης»

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές τοποθετήσεις και σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα του δεν θα κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στην ανατολική Μεσόγειο και θα υποστηρίξει τα δικαιώματα τους, ενώ ακόμα έκανε αναφορά και σε «χάρτες που χαράχτηκαν σε γραφεία».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sigma, ο Πρόεδρος Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη σε δεξαμενή σκέψης, η οποία έχει «διασυνδέσεις» με το κυβερνών κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP), όπου και εξήγησε την θέση της χώρας του στο περιφερειακό σύστημα της Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της και στην αντιπαράθεση που υπάρχει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι τα διπλά standards, που κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν, χρησιμοποιώντας το διεθνές δίκαιο ως δικαιολογία. Δηλαδή δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο; Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία;», εννοώντας τον περίφημο «χάρτη της Σεβίλλης».

Στη συνέχεια απαξίωσε την Δύση και την ανωτερότητα της δυτικής πολιτικής σκέψης, καθώς αυτή είναι που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. «Τέρμα πλέον η αντίληψη που προκαλεί προβλήματα ότι ‘η Δύση είναι ανώτερη’. Όλοι πλέον το αμφισβητούν και το αποδέχονται τώρα. Ακόμη και η ίδια η Δύση έχει αρχίσει να το αποδέχεται. Η ηγεμονία της Δύσης, η οποία διαρκεί εδώ και αιώνες, έλαβε τέλος. Ένα νέο διεθνές σύστημα αναδύεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και υποστήριξε ότι δεν φοβούνται να προστατεύσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. «Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που δημιουργείται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές; Φυσικά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές. Έχουμε κάνει ό,τι είναι αναγκαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν θα διστάσουμε αυτό να πράξουμε ξανά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.