ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραλήρημα του Ο.Τσελίκ: «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της στην “Γαλάζια Πατρίδα”»

Παραλήρημα του Ο.Τσελίκ: «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της στην “Γαλάζια Πατρίδα”»

Σε συνέχεια των απειλών κατά της Ελλάδας, που εξαπέλυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ ακολούθησαν και οι δηλώσεις του εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας φανερά εκνευρισμένος στους δημοσιογράφους, λόγω της πρόσφατης υπογραφής της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο Τσελίκ αναφέρθηκε στην παρουσία του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, ανατολικά της Κρήτης και στην κυπριακή ΑΟΖ, που η Τουρκία θεωρεί προκλητικά τμήματα της… υφαλοκρηπίδας της, υποστηρίζοντας πως: «η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Μία πολιτική η οποία θεωρεί το Αιγαίο ως δική της λίμνη και αγνοεί την ύπαρξή του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Βόρεια Κύπρο δεν θα καταλήξει πουθενά. Τελευταία στην παραβίαση από ένα ελληνοκυπριακό πλοίο, οι ναυτικές μας δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και το έστειλαν πίσω στην περιοχή του. Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η κόκκινη γραμμή μας Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μητέρας πατρίδας» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της, κατηγορώντας τη χώρα μας για νέους εξοπλισμούς και στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην Γαλάζια Πατρίδα. Θα πληρώσουμε κάθε τίμημα. Θα δώσουμε κάθε αγώνα Αυτό που πραγματικά πρέπει να συζητηθεί εν προκειμένω, είναι ο εξοπλισμός και η συνέχιση εξοπλισμού από την Ελλάδα νησιών που βάση συνθηκών θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα» δήλωσε, ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος τύπου του AKP τέλος, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως αντί για την ευημερία των Ελλήνων, χρησιμοποιούν τους εθνικούς πόρους: «για να δυναμώσουν την αμυντική βιομηχανία άλλων χωρών» εννοώντας την Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.