Τουρκία: Δημοσκοπικό «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Χαμηλό 19ετίας

Τουρκία: Δημοσκοπικό «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Χαμηλό 19ετίας

Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να χάνει… έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και η οποία δείχνει με ακόμη πιο ηχηρό τρόπο την μείωση των ποσοστών του AKP.

Τα ποσοστά του κόμματος του Ερντογάν δεν ξεπερνούν το 31,7%, σε αυτό συνυπολογίζονται και οι αναποφάσιστοι, τη στιγμή που το 2002 το κόμμα του συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κόμμα του κυβερνητικού εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) συγκεντρώνει το 10%, δηλαδή τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν υπερβαίνουν το 42%. Παράλληλα, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα του Ερντογάν θα συνεχιστούν λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη γείτονα χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.