ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα εξοπλίζεται και κλιμακώνει: Ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την απόκτηση 40 νέων F-16 από τις ΗΠΑ

Η Άγκυρα εξοπλίζεται και κλιμακώνει: Ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την απόκτηση 40 νέων F-16 από τις ΗΠΑ

Την απάντηση της στα ελληνικά Rafale ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αρχίσει τα διαδικαστικά για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε προ ημερών πως η Ουάσινγκτον προσέφερε στην Άγκυρα την αγορά των εν λόγω μαχητικών ως αντάλλαγμα για τα F-35, που η χώρα δεν μπορεί να προμηθευτεί εξαιτίας των κυρώσεων για την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Οι τεχνικές εργασίες έχουν αρχίσει για την προμήθεια των F-16. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η ενίσχυση της Τουρκίας σημαίνει, επίσης, την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ» είπε ο Ακάρ.

Να σημειώσουμε ότι η παραγγελία αφορά την απόκτηση 40 νέων F-16, αλλά και τον εκσυγχρονισμό στο επίπεδο Viper, ακόμα 80 μαχητικών,

Να υπενθυμιστεί πως η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που «απέβαλαν» την Τουρκία από το πρόγραμμα για τα F-35.

Το ΝΑΤΟ, ισχυρίζεται πως η αγορά των S-400 μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή στρατιωτικών μυστικών στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Απρίλιο, η Ουάσινγκτον έστειλε στην Άγκυρα την επίσημη απόφαση για αποβολή της από το πρόγραμμα, ωστόσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να κατασκευάζει εξαρτήματα για τα μαχητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.