ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Κιλιντσάρογλου: «Ο Ερντογάν οδηγεί με ακρίβεια την Τουρκία στον γκρεμό»

Κ.Κιλιντσάρογλου: «Ο Ερντογάν οδηγεί με ακρίβεια την Τουρκία στον γκρεμό»

Στην αντεπίθεση περνούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ανέφεραν ότι η εντολή του να απελαθούν οι πρέσβεις 10 δυτικών χωρών συνιστά προσπάθεια αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης από τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν είπε ότι έδωσε εντολή στο ΥΠΕΞ οι 10 πρέσβεις – συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ – να χαρακτηριστούν personae non gratae, (ανεπιθύμητοι), καθώς ζήτησαν την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά από τη φυλακή. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ακόμη εκτελέσει την οδηγία του προέδρου, η οποία θα άνοιγε το βαθύτερο ρήγμα με τη Δύση στα 19 χρόνια εξουσίας του Ερντογάν. Ο Οσμάν Καβαλά βρίσκεται στη φυλακή από τα τέλη του 2017 χωρίς καταδίκη.

Η διπλωματική κρίση συμπίπτει με τις ανησυχίες των επενδυτών για την πτώση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό, αφότου η κεντρική τράπεζα, υπό τη συνεχή πίεση του Ερντογάν να τονώσει την οικονομία, μείωσε απροσδόκητα τα επιτόκια κατά 200 μονάδες την περασμένη εβδομάδα. Η τουρκική λίρα έχει χάσει σχεδόν 1/4 της αξίας της φέτος.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ηγέτης της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) ο οποίος προειδοποίησε ότι ο Ερντογάν «σέρνει ραγδαία τη χώρα σε έναν γκρεμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ενόψει των εκλογών του 2023 η υποστήριξη στον Ερντογάν φθίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.