ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα επίθεση Κιλιτσντάρογλου στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να στείλει τον γιο του αρχιστράτηγο στην Συρία»

Νέα επίθεση Κιλιτσντάρογλου στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να στείλει τον γιο του αρχιστράτηγο στην Συρία»

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να στείλει τους νεολαίους του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), που πρόεδρο έχει τον Μπιλάλ Ερντογάν, στην «φλεγόμενη» Βόρεια Συρία.

Αφορμή στάθηκε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει μέλη της TUGVA να φωνάζουν – μέσα σε κλίμα παροξυσμού – συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, με αναφορές σε χώρες και περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο η νέο-οθωμανική πολιτική της Άγκυρας. Από το Ιντλίμπ, το Κασμιρ, την Λιβύη και την Υεμένη έως τα… «νησιά», εννοώντας βεβαίως τα νησιά του Αιγαίου.

Στη διάρκεια ομιλίας του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Τούρκου προέδρου, οι νεολαίοι σύνεδροι εκστασιασμένοι φώναξαν συνθήματα κραυγάζοντας με παραλλαγές – στα λόγια – τον όρκο των Τούρκων κομάντο, επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο υποβολέας τους: «Είμαστε παντού και πάντοτε. Είμαστε στο Αρακάν… Στην Ιντλίμπ… Στο Κασμίρ… Στην Λιβύη… Στην Υεμένη (…) Είμαστε στα νησιά… Στα νησιά, στα νησιά, στα νησιά. Αρχιστράτηγος Ερντογάν».

Σχολιάζοντας καυστικά τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια του επίμαχου συνεδρίου, και αναφερόμενος στην παρουσία του τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Για ποιο λόγο τα παιδιά των φτωχών, οι στρατιώτες μας να γίνουν εκεί μάρτυρες; Υπάρχουν τα μέλη του ιδρύματος. Έτσι δεν είναι; Αφού λένε και το εμβατήριο των κομάντο» δήλωσε, καταλήγοντας με μπόλικη δόση ειρωνείας:

«Ο πιο μεγάλος στρατιωτικός είναι ο Ερντογάν λένε! Μα στείλε τους βρε αδερφέ στην Συρία και μάλιστα ο αρχιστράτηγός τους εκεί και διοικητής τους ας γίνει ο Μπιλάλ Ερντογάν».

Το περιστατικό καυτηρίασε έντονα και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, που δημοσιοποίησε και το προκλητικό βίντεο, με τίτλο: «Στο φως το βίντεο της «ορκωμοσίας» της TUGVA. Ενώ ήταν στο βήμα ο Μπιλάλ Ερντογάν, ορκίστηκαν οι «στρατιώτες» της TUGVA».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας έχει πρόεδρο τον Μπιλάλ Ερντογάν και αποτελείται από σπουδαστές με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, από τους 571 νεολαίους – σύνεδρους δεν συμμετείχε ούτε μία γυναίκα. Αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ μιλούν για «στρατευμένη» νεολαία, στο πλευρό του Ερτντογάν και της κυβέρνησής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.