Τουρκία: Στους δρόμους οι πολίτες σε πολλές πόλεις της χώρας – Ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Αστυνομικοί συνέλαβαν στην Άγκυρα τον απόστρατο αξιωματικό Μετίν Γκουρτζάν

Τουρκία: Στους δρόμους οι πολίτες σε πολλές πόλεις της χώρας – Ζητούν την παραίτηση Ερντογάν

Μεγαλύτερες διαδηλώσεις, με συμμετοχή κυρίως γυναικών και ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, έλαβαν χώρα την Παρασκευή με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η αστυνομία κατέστειλε με χρήση δακρυγόνων και κλομπ τη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου το σύνθημα «Παραιτηθείτε» δέσποζε και πάλι.

Χθες το μεσημέρι, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την παράταση της φυλάκισης του επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχει προς το παρόν καταδικαστεί για κανένα αδίκημα. Στο δικαστήριο παρευρέθηκαν και ορισμένοι από τους πρεσβευτές δέκα χωρών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που είχαν παρέμβει υπέρ της αποφυλάκισης του Καβαλά τον Οκτώβριο, προκαλώντας διπλωματικό πόλεμο με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου την ίδια ώρα, αστυνομικοί συνέλαβαν στην Άγκυρα τον απόστρατο αξιωματικό Μετίν Γκουρτζάν, ιδρυτικό μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος DEVA υπό τον Αλί Μπαμπατζάν, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τον Τούρκο πρόεδρο. Οι λόγοι της σύλληψής του δεν είχαν διευκρινιστεί από τις Αρχές μέχρι χθες το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.