ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και δεξί χέρι του Ρ.Τ.Ερντογάν

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και δεξί χέρι του Ρ.Τ.Ερντογάν

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Λουτφί Ελβάν, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.

Όπως μεταδίδει του τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Στη θέση του διορίστηκε, με απόφαση του τούρκου προέδρου, ο επιχειρηματίας Νουρετίν Νεμπατί, ο οποίος είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ανάλογες φήμες για παραίτηση του τούρκου υπουργού Οικονομικών υπήρχαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να επιβεβαιώνονται. Αυτή τη φορά, όμως, που οι εμμονές του Ταγίπ Ερντογάν έχουν οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο, ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως αναζήτησε εξιλαστήριο θύμα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα.

Η παραίτηση του Ελβάν έρχεται σε μια περίοδο υποτίμησης ρεκόρ της τουρκικής λίρας, η οποία έχει χάσει σχεδόν 30 τοις εκατό σε αξία έναντι του δολαρίου σε ένα μήνα, κυρίως λόγω των δύο μειώσεων των επιτοκίων που πίεσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να υπερασπίζεται την ανορθόδοξη πεποίθησή του ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι το αντίδοτο στον υψηλό πληθωρισμό.

Από το 2019, ο κ. Ερντογάν έπαυσε τρεις διοικητές της κεντρικής τράπεζας που εναντιώνονταν στην επιθυμία του να δει τα επιτόκια να μειώνονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός 2021 η τουρκική λίρα απώλεσε το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.