ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία για τις νέες έρευνες της Κύπρου: «Αγνοεί τα δικαιώματα μας – Δεν θα το επιτρέψουμε»

Τουρκία για τις νέες έρευνες της Κύπρου: «Αγνοεί τα δικαιώματα μας – Δεν θα το επιτρέψουμε»

Η Κύπρος ενέκρινε την αδειοδότηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, με την Τουρκία να αντιδρά άμεσα και έντονα.

Η απόφαση ελήφθη χθες και δίδει άδεια στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream LLC για έρευνες.

Η αντίδραση από τουρκικής πλευράς ήταν άμεση, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κάνει λόγο για «μονομερή» απόφαση, η οποία «αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων».

Η άλλη πλευρά «κατέστησε ξεκάθαρο το ποιος είναι πραγματικά υπέρ της υποκίνησης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Ταντζού Μπιλγκίτς.

Κατήγγειλε πως η συμφωνία «παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Από την άλλη πλευρά», συμπληρώνει, «αυτή η μονομερής κίνηση, αγνοεί, επίσης, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, των συνιδιοκτητών του νησιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως γινόταν μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να προχωρήσει σε παράνομες έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.