Χ.Ακάρ σε Ελλάδα: «Σας απλώνουμε χέρι φιλίας – Ελάτε να μοιραστούμε τον πλούτο σας στο Αιγαίου»

Παραλογισμός Χ.Ακάρ

Χ.Ακάρ σε Ελλάδα: «Σας απλώνουμε χέρι φιλίας – Ελάτε να μοιραστούμε τον πλούτο σας στο Αιγαίου»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στην στρατικοποίηση ελληνικών νησιών και τους νέους εξοπλισμούς και ζήτησε από την Ελλάδα να μοιραστεί τον πλούτο της με την Άγκυρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sabah ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, υποστηρίζοντας πως άλλες χώρες βρίσκονται από πίσω. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Εμείς λέμε οι άνθρωποι και των δύο πλευρών να επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου και να ζήσουμε μαζί με ασφάλεια και ευημερία, αλλά η γειτονική μας Ελλάδα και ιδιαίτερα κάποιοι πολιτικοί της πράττουν το αντίθετο. Λένε πως “Εμείς εξόπλισαμε πια τα νησιά”. Ουσιαστικά δηλαδή το παραδέχονται. Αυτό είναι παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Εφόσον η συνθήκη έχει ισχύ εκείνα τα νησιά δεν μπορεί να εξοπλίζονται. Πίσω τους υπάρχουν κάποιες χώρες που τους παροτρύνουν και προκαλούν. Και βγαίνουν αυτοί και δηλώνουν πως “Θα εξοπλιστούμε”».

Επαναλαμβάνοντας παλαιότερες δηλώσεις του ο Ακάρ, υποστήριξε πως οι νέοι ελληνικοί εξοπλισμοί «φτωχοποιούν» τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως:

«Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί» που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία. «Παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κάνουν μεγάλες δαπάνες για αυτά βάζοντας τον ελληνικό λαό σε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες, απόστρατοι και ακαδημαϊκοί που τα βλέπουν αυτά. Με τους εξοπλισμούς δεν μπορεί να φτάσετε κάπου, είναι μία μάταιη προσπάθεια» δήλωσε, ζητώντας συνεργασία από την Ελλάδα και ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα.

«Εγκαταλείψτε τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που αυξάνουν τη ένταση και κρατήστε το χέρι της φιλίας που απλώνουμε εμείς. Εμείς λέμε αν χρειάζεται να κάτσουμε να μιλήσουμε και μειώσουμε τις ασκήσεις. Αλλά οι γείτονές μας με ασκήσεις, με NAVTEX και με συμμαχίες αυτό το υπονομεύουν. Εμείς είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, πρέπει να φανεί πως οι νέες τεχνητές συμμαχίες θα βλάψουν το ΝΑΤΟ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.