Χ.Ακάρ: Δημοσίευσε χάρτες με τα ελληνικά νησιά που ζητά αποστρατικοποίηση (φώτο)

Χ.Ακάρ: Δημοσίευσε χάρτες με τα ελληνικά νησιά που ζητά αποστρατικοποίηση (φώτο)

Η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε ύβρεις και προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρα μας, ενώ παράλληλα κάνει πλέον καθημερινή αναφορά για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Σύμμαχος του τουρκικού καθεστώτος και τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ακολουθούν πιστά τις εντολές για ακραία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Σήμερα, Κυριακή 09 Ιανουαρίου, η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της χάρτες στους οποίους απεικονίζονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο που οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αποστρατικοποιηθούν.

Πρόκειται για δύο χάρτες που παρουσιάζουν το σενάριο ανάλογα με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 και τα 12 μίλια και προπαγανδίζουν τις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση αλλά ακόμα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Μεταξύ των νησιών, οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι, δύο νησάκι που οι Τούρκοι πραγματοποιούν πολύ συχνά και υπερπτήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του το Σάββατο εξέφρασε την παράλογη δυσαρέσκειά του για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά ακριτικά νησιά. Προφανώς ο κ. Ακάρ θα ήθελε να τον ρωτήσουμε κιόλας για να πάμε στα νησιά μας…

«Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον για να στηρίξει την αγαπημένη του συνήθεια εσχάτως – να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια – ο Ακάρ παρουσιάζει διάφορους χάρτες, οι οποίοι φυσικά και γίνονται πρωτοσέλιδα στο τουρκικό Τύπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.