Οι Τούρκοι ηγέτες προσπάθησαν σήμερα να αποστασιοποιηθούν από τις χθεσινές καταδίκες για την υπόθεση Εργκένεκον- ανάμεσα τους και η ποινή των ισοβίων στον πρώην επιτελάρχη των ενόπλων δυνάμεων,  Ιλκέρ Μπασμπούγ. 

Σε μια υπόθεση-ορόσημο, που έχει πολώσει τους Τούρκους σχετικά την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, Ερντογάν και Γκιούλ έκαναν σήμερα πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, καθώς η κοινωνική ειρήνη στη Τουρκία παραμένει εύθραυστη, μετά από τις μαζικές αναταραχτείς του Ιουνίου.

Ο Τουρκος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις καταδικαστικές αποφάσεις  και τις έντονες αντιδράσεις της κοσμικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι η ετυμηγορία της 5ης Αυγούστου δεν είναι τελεσίδικη, αφού η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί και στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα η δικαιοσύνη να καταλήξει σε δίκαιες αποφάσεις και τόνισε ότι  “υπέρτατος κριτής στη χώρα είναι ο λαός”.

 Επέμεινε, μάλιστα, ότι εξακολουθούν να ισχύουν παλαιότερες δηλώσεις του, όταν είχε πει ότι είναι ασυγχώρητο να χαρακτηρίζει κανείς ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης τον πρώην επιτελάρχη Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποιος μόλις προχθές καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Τη θλίψη του για την καταδίκη του Μπασμπούγ εξέφρασε και ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, υπογραμμίζοντας και αυτός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δικαστική διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr