Μετά την προκλητική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», σήμερα στο θέμα επανήλθε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος καταλόγισε στην ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστέρηση, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.

«Αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ειλικρινά τη λύση του Κυπριακού, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως οι συνομιλίες», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε: «Περιμέναμε πολύ καιρό τους ελληνοκύπριους, περιμέναμε τον Χριστόφια και τώρα περιμένουμε για περισσότερο από ένα χρόνο τον Αναστασιάδη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Ο ΟΗΕ και οι εμπλεκόμενες πλευρές ξέρουν ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες δεν οφείλονται στην τουρκική πλευρά», υποστήριξε ακόμη». 

Εξάλλου σε άλλες δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από το Ιράκ, ο Νταβούτογλου εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι η Άγκυρα δεν έχει επαρκή διεθνή στήριξη στον αγώνα τον οποίο διεξάγουν οι τουρκικές αρχές εναντίον της Αλ Κάιντα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Νταβούτογλου απέρριψε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία στηρίζει τη δραστηριότητα της Αλ Κάιντα στη Συρία, τους οποίους απέδωσε σε μια διεθνή εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. 

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι τόσο το Ιράν όσο και το Ιράκ, υπερεκτιμούν τη σημασία της δραστηριότητας της αλ Κάιντα στη Συρία και υποστήριξε ότι η δράση της Αλ Κάιντα στη Συρία ξεκίνησε από μέλη της οργάνωσης που απέδρασαν από τη φυλακή Αμπού Γράιμπ στο Ιράκ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr