
Την διεξαγωγή ποινικής έρευνας για κατασκοπεία εκ μέρους των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων, έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δυναμιτίσει ακόμη πιο πολύ το τεταμένο περιβάλλον στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Η απόφαση για την δίωξη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φαίνεται πως ελήφθη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου με την ανακοίνωση να την κάνει ο Τούρκος αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.
Σημείωσε δε ότι οι δύο στρατιώτες της Ελλάδας έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία, προσθέτοντας ότι η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, με τους Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος είναι δύο ξεχωριστά πράγματα και καμία κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα για ανταλλαγή.
Σημασία έχει όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάλληψη ότι η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα τραβήξει πολύ σε βάθος χρόνου.
Και για να δώσουμε ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο επιπόλαια και χωρίς καμία σοβαρότητα βλέπει η κυβέρνηση το όλο θέμα αρκεί να θυμίσουμε τι είχε πει ο ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλη μόλις στις 2 Μαρτίου: Τον είχε διαβεβαιώσει ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.