Η στιγμή που το προεδρικό αεροσκάφος τη στιγμή που προσγειώνεται στην Πόλη – «Ιστορική» χαρακτηρίζουν οι «γείτονες» τη σημερινή μέρα

Ο ίδιος ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη της χώρας μέσω της επένδυσης που έγινε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Στις 21 Ιουνίου, το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν το πρώτο που προσγειώθηκε στον διάδρομο του νέου mega αεροδρομίου της Πόλης, σε μία συμβολική κίνηση που ανοίγει τον δρόμο σε μία νέα εποχή για την Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της γειτονικής χώρας.

Το TC-ANK an Airbus A318 CJ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ και προσγειώθηκε ακριβώς στις 20:30 στο νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα είναι σε θέση να αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό εξυπηρέτησης αεροσκαφών και ταξιδιωτών, με απώτερο στόχο τη μετατροπή της Κωνσταντινούπολης σε βασικό μεσοσταθμό που θα ενώνει ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στον κόσμο και όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα είναι το μεγαλύτερο σε επίπεδο δυνατοτήτων.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει το νέο αεροδρόμιο να δοθεί σε πλήρη λειτουργία και στη διάθεση του κοινού στις 29 Οκτωβρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την «ιστορική» όπως τη χαρακτηρίζουν οι «γείτονες» στιγμή, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πρωταγωνιστεί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!