Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αποδοκιμάστηκαν από τους επενδυτές και το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε σε επίπεδα άνω των 6,2 λιρών/δολάριο.

Υπό κλοιό νέων πιέσεων βρίσκεται το τουρκικό νόμισμα, το οποίο βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο των επενδυτών. Η λίρα υποχωρεί σήμερα κατά 1,50% διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 6,2155 λιρών ανά δολάριο.

Πλέον, οι σωρευτικές απώλειες από τις αρχές του 2018 ανέρχονται κοντά στο 40%, με το τουρκικό νόμισμα να καταγράφει τη χειρότερη επίδοση σ’ όλο τον κόσμο, εξαιρουμένου του μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

Η νέα επιδείνωση συνιστά απόρροια των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα πλήξουν τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε μία σειρά κυρώσεων και δασμών εις βάρος της Τουρκίας, το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνοντας τις πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο επίκεντρο των ανησυχιών παράλληλα, βρίσκεται και η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την τουρκική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται για την παραβίαση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.