ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Οθωμανικών» διαστάσεων Ναυτικό ονειρεύεται ο Ερντογάν: «Με τη νίκη μας το 1538 κυριαρχήσαμε στη Μεσόγειο»

«Οθωμανικών» διαστάσεων Ναυτικό ονειρεύεται ο Ερντογάν: «Με τη νίκη μας το 1538 κυριαρχήσαμε στη Μεσόγειο»

Την Οθωμανική Αυτοκρατορία ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε μήνυμα του για την επέτειο της ναυμαχίας της Πρέβεζας το Σεπτέμβριο του 1538.

Ο Ερντογάν δεν άφησε περιθώρια για το μεγαλοϊδεατισμό που διακρίνει τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο σχεδόν της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Έτσι απευθύνοντας τον χαιρετισμό του, μίλησε για «κυριαρχία του Οθωμανικού κράτους στη Μεσόγειο που ξεκίνησε το 1538» κυριαρχία που διασφάλισε ο ναύαρχος Μπαρμπαρόσσα με τη νίκη του στη ναυμαχία.

Στο γραπτό μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει επίσης ότι ο Μπαρμπαρόσσα έδειξε σε όλο τον κόσμο «την ισχύ και την ικανότητά του Ναυτικού μας».

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις με υψηλή συναίσθηση καθήκοντος συνεισφέρουν στην ειρήνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και με την δύναμη που αντλούν από το παρελθόν συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να μας κάνουν περήφανους», αναφέρει.

Για την ημέρα του τουρκικού Ναυτικού και τη ναυμαχία στην Πρέβεζα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κυκλοφόρησαν μάλιστα και ειδικό βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται εικόνες του Χαϊρετίν Μπαρμπαρόσα, ο οποίος ηγήθηκε του οθωμανικού στόλου στην ναυμαχία της Πρέβεζας καθώς και του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Ναυμαχία της Πρέβεζας έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα μεταξύ του οθωμανικού στόλου, υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, κατόπιν εντολής του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και του ενωμένου στόλου του Ιερού Συνασπισμού (Lega Santa) των χριστιανικών χωρών, η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄, υπό τον Γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

Βέβαια ο Ερντογάν δε μένει στα λόγια σε ότι αφορά την ισχύ του τουρκικού Ναυτικού:

Ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων/αεροπλανοφόρο TCG Anadolu (L-408) και το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό το 2021, ενώ θα αποκτήσει και δεύτερο σκάφος το TCG Trakya (L-409) το οποίο θα καθελκυστεί, όπως αναφέρεται το 2023.

Παράλληλα ο σχεδιασμός εξελίσσεται με τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών κλάσης İSTİF (G-Milgem) με την πρώτη αναμένεται για το 2021, ισάριθμες φρεγάτες TF-2000 των 6.500 τόνων, νέα υποβρύχια (μέχρι 6) κλάσης Reis Type 214 1200, κορβέτες κλάσης Ada και αναρίθμητα μικρότερα προγράμματα.

Την ίδια ώρα το ΠΝ προσπαθεί να βρει 100 εκατ. € για το μερικό εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ 200HN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.