MAV-Zaha: Αυτό είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο ΤΟΜΠ που θα επιχειρεί από το TCG Anadolu

MAV-Zaha: Αυτό είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο ΤΟΜΠ που θα επιχειρεί από το TCG Anadolu

Τα πρώτα πρωτότυπα του υπό ανάπτυξη αμφίβιου οχήματος μεταφοράς προσωπικού MAV-Zaha πρόκειται να παρουσιάσει στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF-2019 Defence Exhibition στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Μάιο η τουρκική εταιρεία FNSS Savunma Sistemleri.

Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του τουρκικού οχήματος υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας και του Τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) (τώρα SSB) τον Μάρτιο του 2017 και περιλαμβάνει την κατασκευή 27 οχημάτων τα οποία θα επιχειρούν από τοπ υπο ναυπήγηση ελαφρύ αεροπλανοφόρο/αποβατικό πλοίο LHD Anadolou.

Από τα 27 οχήματα τα δύο θα είναι της έκδοσης Διοίκησης και ακόμη δύο της έκδοσης περισυλλογής ενώ τα υπόλοιπα 23 θα είναι της έκδοσης μεταφοράς προσωπικού.

Τα οχήματα MAV-Zaha είναι θωρακισμένα αμφίβια, κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου επί των οποίων μπορεί να τοποθετηθεί επιπλέον θωράκιση με συνολικό βάρος 30 τόνων. Τα οχήματα μπορούν να επιτύχουν ταχύτητα 7 κόμβων μέσα στο νερό χάρις στο σύστημα waterjets που διαθέτουν και ταχύτητα 70 χλμ /ώρα επί οδοστρώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tο όχημα διαθέτει ένα κινητήρα diesel, έξι εδαφιαίους τροχούς, έχει διμελές πλήρωμα μπορεί να μεταφέρει 21 στρατιώτες, ενώ στην οροφή διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο πυργίσκο εξοπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χλστ και ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλστ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.