Μ. Τσαβούσογλου: Ο Ν. Τραμπ εργάζεται για την έκδοση του Φ. Γκιουλέν στον Ρ.Τ. Ερντογάν

Μ. Τσαβούσογλου: Ο Ν. Τραμπ εργάζεται για την έκδοση του Φ. Γκιουλέν στον Ρ.Τ. Ερντογάν

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 πριν από δύο εβδομάδες, ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για το θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει εξόριστος στην Πενσυλβάνια.

«Στην Αργεντινή, ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι εργάζονται για την έκδοση του Γκιουλέν και άλλων προσώπων», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, κάποτε σύμμαχος του Ερντογάν, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου.

Ο Τραμπ δήλωσε τον περασμένο μόλις μήνα ότι δεν προτίθεται να εκδώσει τον ιεροκήρυκα, στο πλαίσιο των προσπαθειών κατευνασμού της Άγκυρας, ώστε να μειώσει την πίεση επί της Σαουδικής Αραβίας για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η Τουρκία εγκαινιάζει πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να πλήξει την χρηματοδότηση των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν. «Είδα πρόσφατα μία αξιόπιστη έρευνα του FBI για τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση του Γκιουλέν αποφεύγει την φορολόγηση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντόχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει απάντηση. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει εάν πραγματοποιεί έρευνα με στόχο ιδιώτες ή οργανώσεις που διατηρούν σχέσεις με τον Γκιουλέν για φοροδιαφυγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.