ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι λένε οι Τούρκοι για την απόφαση της Βουλής για τις Πρέσπες

Τι λένε οι Τούρκοι για την απόφαση της Βουλής  για τις Πρέσπες

Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρεται με εκτενή άρθρα ο τουρκικός Τύπος.

Το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για μια «ιστορική συμφωνία» με την οποία τερματίζεται μια διαμάχη 28 ετών για την ονομασία και ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθεί η βαλκανική χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταδίδει επίσης τις δηλώσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, καθώς και στα συγχαρητήρια που εξέφρασαν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας Hurriyet, η είδηση για την υπερψήφιση της Συμφωνίας είναι πρώτο θέμα στα διεθνή. Αφού δίνει ένα σύντομο ιστορικό, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μετά την έγκριση της συμφωνίας από την Ελλάδα και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Έτσι, η Μακεδονία αναμένεται επίσημα να γίνει το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, η Daily Sabah γράφει ότι η επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο σημαίνει ότι θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, με την πΓΔΜ να μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία και την Αθήνα να αίρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα αναφέρεται και στις διαδηλώσεις, σημειώνοντας ότι «μόνο μερικές δεκάδες αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή» και συμμετείχαν σ’ αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.