ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Ακιντζί»: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου τουρκικού όπλου – Δηλώσεις Ερντογάν (φωτο)

«Ακιντζί»: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου τουρκικού όπλου – Δηλώσεις Ερντογάν (φωτο)

Μέσα σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του μεγαλύτερου μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Τουρκίας «Ακιντζί», που θα είναι εξοπλισμένο και θα «αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο «ιπτάμενο ψάρι», όπως χαρακτηρίζεται.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου Προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, θα έχει τη δυνατότητα να παραμένει στον αέρα για 24 ώρες και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1350 κιλών όπως δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας, ραντάρ αέρος και ραντάρ ανίχνευσης απειλής.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί εναέριους βομβαρδισμούς και θα μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους αέρος αέρος τουρκικής κατασκευής.

“Κατασκευάζουμε τώρα ένα πολύ μεγάλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες και θα γίνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το καμάρι της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, το “ιπτάμενο ψάρι”, όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι σχεδιαστές είναι βάρους 5 τόνων, εξοπλισμένο με ραντάρ ανίχνευσης απειλών και στόχων και έχει δυνατότητα πλήγματος με έξυπνες βόμβες ακριβείας.

Τον χαρακτηρισμό «ιπτάμενο ψάρι» είχε δώσει πέρσι η ίδια η εταιρεία του Μπαϊρακτάρ λόγω της παράδοσης που είχαν οι παππούδες τους στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία.

«Η κουλτούρα των παππούδων μας στη ναυσιπλοΐα και την αλιεία επηρέασε σοβαρά τον σχεδιασμό μας», είχε αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.

Η ίδια εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το Bayraktar TB2, το οποίο πετάει και πάνω από το Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.