ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Τούρκος πιλότος προσγείωσε με σβησμένο κινητήρα F-16

Τούρκος πιλότος προσγείωσε με σβησμένο κινητήρα F-16

Εντυπωσιακή επίδοση και επίδειξη γνώσεων πιλότου από Τούρκο χειριστή μαχητικού F-16 που «έχασε» τον κινητήρα του και ο οποίος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος ανεμοπορώντας, στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν!

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στο Αιγαίο κατά την διάρκεια παραβιάσεων στο Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, ένα από τα συνολικά τέσσερα τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει το FIR – Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, στο Αιγαίο, στις 10.59 το πρωί “έχασε” τον κινητήρα του.

Ο Τούρκος χειριστής που μάλλον είναι από τους τελευταίους έμπειρους της τουρκικής αεροπορίας, αντέδρασε ψύχραιμα. Ακολούθησε τις διαδικασίες και με ανεμοπορία, κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν.

Ο Τούρκος χειριστής νωρίτερα είχε κοινοποιήσει το πρόβλημα στο τουρκικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Αυτό το άκουσε και το ελληνικό Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Εκείνη τη στιγμή τα τουρκικά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα και επιχειρούσαν να διεισδύσουν στο Αιγαίο.

Απέναντί τους βρισκόταν τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου.

Τα ελληνικά μαχητικά συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο τουρκικό F-16 όταν μερικά λεπτά μετά τις 11.00, το εχθρικό μαχητικό μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρου Super Puma στην Ρόδο.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα εξ αρχής παρουσιάστηκε στον κινητήρα του μαχητικού, ενώ άλλες ότι αρχικά το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε υποσύστημα, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε “κράτημα” του κινητήρα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε συντριβή του τουρκικού F-16.

Να σημειώσουμε ότι ένα αντίστοιχο επίτευγμα έχουν και αρκετοί Ελληνες πιλότοι με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση ενός από τους νυν ανώτατους αξιωματικούς της Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε “σβήσει” ο κινητήρας στο Mirage F.1 CG πάνω από τον Αη Στράτη και κατάφερε και το προσγείωσε με ασφάλεια στην Σμηναρχία της Λήμνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.