ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τουρκία σύντομα με εγχώριας σχεδίασης βλήματα αέρος-αέρος στα F-16

Η Τουρκία σύντομα με εγχώριας σχεδίασης βλήματα αέρος-αέρος στα F-16

Συνεχίζει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του το κρατικό τουρκικό ίδρυμα TUBITAK SAGE την ανάπτυξη της οικογένειας πυραύλων αέρος-αέρος, την ώρα που η ελληνική κρατική αμυντική βιομηχανία όχι μόνο βρίσκεται σε ύπνωση αλλά σε ολική αναισθησία.

Οι τρεις τουρκικοί πύραυλοι είναι ο GÖKTUĞ για εμβέλειες πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVR), ο Bozdoğan για μεγάλες εμβέλειες και ο Gökdoğan για μικρές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του TUBITAK: «Η ανάπτυξη των βλημάτων θα αυξήσει την αεροπορική υπεροχή της Τουρκίας. Και οι τρεις πύραυλοι έχουν μεγάλη ευελιξία και αναμένεται να αποτελέσουν ανταγωνιστικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά».

Το τουρκικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντικατάσταση των ΑΙΜ-120 και ΑΙΜ-9Χ της τουρκικής Αεροπορίας και ήδη έχουν διεξαχθεί δοκιμές σε μαχητικά F-16 και στο τέλος του 2019 θα ξεκινήσει η ανάπτυξη της βελτιωμένης έκδοσης του GÖKTUĞ 2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.