Τουρκία: Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 324 «γκιουλενιστών»

Τουρκία: Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 324 «γκιουλενιστών»

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 324 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εντάλματα αυτά εκδόθηκαν από εισαγγελείς σε διάφορες επαρχίες, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για το δίκτυο των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε το πρωί τη σύλληψη 30 ανθρώπων από τους συνολικά 89 για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.

Εξάλλου εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά 182 ανθρώπων σε 42 επαρχίες από τις αρχές της Σμύρνης, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά 53 εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η επιχείρηση κάθαρσης που ξεκίνησε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες συλλήψεις την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 760 άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη χώρα και 138 από αυτούς αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, οι 122 από τους οποίους υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο εισαγγελέας της Άγκυρας.

Μετά την 15η Ιουλίου του 2016, περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο ίδιος, ο οποίος διαμένει εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.