Μυστήριο στην Τουρκία – Ανοίγουν γιγαντιαίες τρύπες – Τι λένε οι επιστήμονες (φώτο)

Μυστήριο στην Τουρκία –  Ανοίγουν γιγαντιαίες τρύπες – Τι λένε οι επιστήμονες (φώτο)

Ένα φαινόμενο που θυμίζει ταινία καταστροφής βιώνει εδώ και λίγους μήνες η Τουρκία, καθώς ανοίγουν τεράστιες καταβόθρες χωρίς προφανή λόγο!

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε πριν από περίπου 3 μήνες στην περιοχή της Σμύρνης, όπου μια τεράστια τρύπα μετά από έντονη βροχόπτωση άνοιξε απορροφώντας τα νερά. Προς έκπληξη όμως των κατοίκων, λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκε μια ακόμα!

Ενώ αρχικά οι επιστήμονες έκαναν λόγο για υπόγεια ρεύματα κάτω από την Σμύρνη, στα οποία το νερό της βροχής έβρισκε διέξοδο, λίγες ημέρες αργότερα άνοιξε ακόμη μια στα βάθη της Τουρκίας, στην περιοχή Κόνια. Και ακολούθησαν άλλες δυο!

Εχουν διάμετρο από μερικά εως πολλά μέτρα. Συνήθως βρίσκονται στα χωράφια, ωστόσο μία από τις τελευταίες καταβόθρες άνοιξε πολύ κοντά σε δρόμο και ανησυχεί τις τοπικές αρχές…

Οι αγρότες αποδίδουν σε μεταφυσικά αίτια το φαινόμενο! «Φοβόμαστε, προσευχόμαστε, ο Θεός να βάλει το χέρι του», λένε.

Ειδικοί της γεωλογίας και της μηχανικής, ωστόσο, συνδέουν το φαινόμενο με το γεγονός ότι φέτος έπεσαν λίγες βροχές στην περιοχή, όπου υπάρχουν πολλές υδροβόρες καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι.

Οπως επισημαίνουν, από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί επισήμως περίπου 300 τέτοιες καταβόθρες. Αρχικά, όμως, ήταν μόνον εννέα!

Οι αγρότες συνεχίζουν να καλλιεργούν τα χωράφια γύρω από όλες αυτές τις καταβόθρες, γιατί απλούστατα δεν έχουν βρει άλλη λύση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.