Ανοικτό άφησε το θέμα της επίλυσης της διαφοράς με τις ΗΠΑ που έχει προκύψει από την προμήθεια των S-400 ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στο 5ο συνέδριο νεολαίας που διοργανώθηκε στο Diyarbakır.

«Ελπίζω το θέμα των S-400 που έχουμε με τις ΗΠΑ να λυθεί, όπως κάναμε και πολλές φορές στο παρελθόν, με σοφία, λογική επ΄ ωφελεία των συμφερόντων και των δύο χωρών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δείχνοντας μια ξαφνική μεταστροφή απο παλαιότερους “πύρινους” λόγους του για να προσθέσει:

«Είναι ξεκάθαρο κάτω από ποιες συνθήκες η Τουρκία αγόρασε αυτά τα συστήματα και πως θα τα χρησιμοποιήσει. Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα είτε με το ΝΑΤΟ είτε με τα F-35, ή την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ούτε το θέμα έχει να κάνει με τα S-400 τα ίδια. Το θέμα έχει να κάνει με τα ανεξάρτητα βήματα που κάνει η Τουρκία στην περιοχή, με τη Συρία να είναι το πρώτο από αυτά», συμπλήρωσε.

Αν και ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε ακύρωση της παραγγελίας, εντούτοις η αναφορά του για λύση επ΄ ωφελεία και των δύο χωρών αφήνει πολλά ζητήματα ανοικτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!