ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν βάζει τέλος στην πρόκληση η Τουρκία: «Η Αγία Σοφία θα μετονομαστεί σε τζαμί, όταν…»

Δεν βάζει τέλος στην πρόκληση η Τουρκία: «Η Αγία Σοφία θα μετονομαστεί σε τζαμί, όταν…»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Νουμάν Κουρτουλμούς, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετονομασία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ανέφερε ότι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα η κυβέρνηση θα προβεί στα απαραίτητα βήματα, σύμφωνα με τις επιταγές του Τούρκου προέδρου.

Το Νο 2 στην ιεραρχία του κόμματος, ο Νουμάν Κουρτουλούς, εδώ και χρόνια υποστηρίζει δημοσίως τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την επίκληση φανατικών μουσουλμάνων για κατάργηση του εισιτηρίου προκειμένου να μπαίνουν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθούν ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές η είσοδος στην Αγία Σοφία θα είναι δωρεάν. Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία προς τους επισκέπτες όχι ως μουσείο αλλά ως τζαμί».

«Δεν είναι μία παράλογη πρόταση, μπορεί να γίνει, γιατί όχι; Εύκολα μπορεί να γίνει. Μόνο που αντί για “μουσείο” θα την ονομάσουμε “Τζαμί Αγία Σοφία”. Όπως έρχονται οι τουρίστες στο Μπλε Τζαμί και δεν πληρώνουν, το ίδιο και στο Σουλεϊμάνιγε ή στο τζαμί Φατίχ, το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Αγία Σοφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα βγει από το καθεστώς του μουσείου. Εξάλλου γνωρίζετε ότι το καθεστώς αυτό δόθηκε πολύ μετά. Αυτό ήταν μία νοοτροπία του κεμαλικού κόμματος και αυτή τη νοοτροπία εμείς θα την αλλάξουμε», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δήλωση του Τούρκου προέδρου για την Αγία Σοφία έγινε πρώτη είδηση απόψε στα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.